• 0546-812000
  • 0546-812000

ons verhaal

In het jaar 1953 werd door de heer A.M. van den Belt naast zijn handel in verf met de verkoop van de Whisker elektrische verfspuit bij de schilders begonnen. Dit was het eerste elektrische handspuitje van Ing. Josef Wagner waarmee een rechtstreekse band als importeur werd gelegd.

In 1956 werd ik als zoon gedurende de zomervakantie op stage naar de fabriek gestuurd om daar te helpen bij de productie van het nieuwe type spuitpistool Mistral-B.

Op 31 maart 1962 kom ik uit militaire dienst en ga ik thuis in de zaak van mijn vader aan de slag. Ik begin dan al direct met de verkoop van compressoren en VolumAir HVLP lage druk Spuitapparatuur.

Ondertussen is Wagner uitgegroeid met een eigen vestiging voor de verkoop in Nederland.

In 1997 nam men daar de beslissing om de verkoop ook rechtstreeks op te pakken, dus ook bij mijn relaties. Dat was voor mij de reden om met Wagner te breken en zelf met IBK lucht aangedreven pompen en Airlessco elektrisch aangedreven pompen te importeren.

Wegens de unieke werking, betere kwaliteit en gunstige condities van IBK had ik geen betere beslissing kunnen nemen. Alle klanten zijn successievelijk met ons overgestapt en de meeste onverwoestbare pompen zijn tot op de dag van vandaag nog volop in bedrijf.

Enige tijd later werden ook elektrische membraanpompen aan ons programma toegevoegd.

De fabriek van Airlessco met zijn elektrische plunjerpompen is intussen door Graco overgenomen. Dit programma is voor ons nog altijd een vaste basis voor het schildersbedrijf.

In 2012 vierde ik mijn 50-jarig jubileum als leverancier van spuitapparatuur.

Nu, eind 2020, heb ik na vele jaren zoeken, een opvolger binnen de familie gevonden. Het betreft mijn oudste kleinzoon Emiel Westland, dus de derde generatie.

Hij heeft een frisse kijk op de zaak en Ik wens hem daarmee veel succes toe.

Aldus blijft de firmanaam Van den Belt Spuitapparatuur in Almelo bestaan met helzelfde telefoonnummer gehandhaafd. Er wordt alleen nog naar een ander pand gezocht. Ik blijf intussen nog een tijd op de achtergrond meedraaien.

Johnny van den Belt.