• SINDS 1953!
  • Whatsapp: 06-36370070
  • Vaste telefoon: 0546-812000
  • Mobiel: 06-36370070
  • info@spuitapparatuur.com
  • SINDS 1953!
  • Whatsapp: 06-36370070
  • Vaste telefoon: 0546-812000
  • Mobiel: 06-36370070
  • info@spuitapparatuur.com

IBK Pneumatische Plunjerpompen

Door de compacte bouwwijze van deze pomp, waarbij het luchtschakelsysteem rechtstreeks aan de zuigerstang is gekoppeld, zijn er weinig bewegende delen dus weinig slijtage.

De luchtmotor is grotendeels vervaardigt uit aluminium, de verfpomp daar in tegen is gemaakt van hoogwaardig roestvaststaal 1.4305, er kunnen dus zowel watergedragen als synthetische verfsoorten mee verwerkt worden.

De pomp is desgewenst leverbaar in roestvaststaal 1.4571 ten behoeve van de levensmiddelen industrie.

De zuigerstang van de verfpomp en luchtmotor zijn voorzien van een uitzonderlijke laagdikte van 230 micro hardchroom, zodat slijtage tot een minimum beperkt is.

De lucht regel set is met een schuifverbinding aan de pomp bevestigd. Bij reparatie kan deze als geheel eenvoudig worden gedemonteerd.

De pompen bestaan uit modules waarmee door combinatie van luchtmotor en verfpomp verschillende uitvoeringen in drukbereik en opbrengst samengesteld kunnen worden.

Voor het meest actuele overzicht van pompcombinaties kijk op onze webshop.

IBK pompen De verhouding prijs/prestatie ligt bij IBK pompen zeer gunstig. Doordat wij als importeur een directe band tussen fabrikant en gebruiker vervullen kunnen wij daar direct terecht voor speciale technische vragen en wensen .

Onderstaand enkele leverbare combinaties IBK luchtmotoren + pomp.

Hoe Wordt een pomp samengesteld.

Op bovenstaande lijst met het leveringsprogramma IBK plunjerpompen vind u op de bovenste regel het aanbod POMPEN aangeduid met P, dit zijn dubbelwerkende plunjerpompen, in RVS uitgevoerd .

In de linker rij staat het aanbod LUCHTMOTOREN, aangeduid met D, door combinatie van deze twee onderdelen ontstaan vele pomptypes, met verschillende druk bereiken en opbrengsten.

Voor welk doel wordt een pomp toegepast.

Het pomptype wordt met twee getallen aangeduid, waarbij het eerste getal de drukverhouding aangeeft ten opzichte van de luchtdruk waarmee de pomp wordt aangedreven.

Dus bij een drukverhouding van 1:30 welke bij het airless spuiten veelal toegepast wordt ontstaat bij een voordruk van 5 bar. 5x30 = 150 bar. verfdruk. Voor het spuiten met een aircombi, airmix of aircoatpistool is de drukverhouding gemiddeld 1:20.

Bij viskeuze verfsoorten worden worden drukverhoudingen van 1:45 tot 1:75 toegepast waarmee onder andere solvent-free verfsoorten gespoten kunnen worden.

Als transportpomp worden de types met een drukverhouding van 1:5 of 1:10 gerekend.

Met het tweede getal wordt de opbrengst per dubbelslag (1 maal op en neer) in cc. aangegeven.

De benodigde opbrengst is afhankelijk van de gebruikte sproeier-(nozzle)opening(en) van de spuitpistolen.

Voor een juiste keuze en samenstelling naar de specialist.

Bij de keuze van een pomptype dat voor u de beste toepassing heeft zullen wij u graag behulpzaam zijn.

De meest gangbare pomptypen staan in onze webshop (zie de link elders op deze pagina).

Vervolgens kunnen wij de installatie aanvullen met de benodigde toebehoren zoals de wijze van opbouw, slang lengte type pistool en sproeier(nozzle)opening.

Hierbij enkele voorbeelden hoe een IBK pomp opgebouwd kan worden

Eind november 2020 komt een van onze vele trouwe klanten een 20 jaar oude IBK pomp ter reparatie brengen.

Er mankeerde een kleinigheid aan en de pomp en deze werd door ons netjes gerepareerd.

Toen hij de pomp weer ophaalde vertelde hij "dit is pas de tweede reparatie in tien jaar en hij pompt toch zo'n 5000 liter verf per jaar".

U kunt wel nagaan dat ook deze man erg tevreden is met zijn IBK pomp.