• SINDS 1953!
  • Whatsapp: 06-36370070
  • Vaste telefoon: 0546-812000
  • Mobiel: 06-36370070
  • info@spuitapparatuur.com
  • SINDS 1953!
  • Whatsapp: 06-36370070
  • Vaste telefoon: 0546-812000
  • Mobiel: 06-36370070
  • info@spuitapparatuur.com

Elektrostatisch spuiten

De nieuwe GM 5000 elektrostaatpistool verbeterd de lakresultaten en verlaagt de productiekosten.

Hierbij zijn de volgende voordelen van toepassing:

* Tot 65% minder materiaalverbruik.

Met het elektrostatisch spuiten gaat weinig verf door overspray verloren. Ten opzichte van normale lucht verstuivende systemen wordt hierop tot 65% bespaard.

* Tot 80% besparing aan tijd.

Werkstukken van gecompliceerde vormgeving zoals b.v. frames, balkonhekken of houten stoelen met spijlen worden door het grip effect aan alle kanten gelijkmatig van een laklaag voorzien. Daar waar het product normaal vanuit meerdere hoeken met moeite geraakt wordt en ook overlappingen ontstaan, krijgt men nu als vanzelf een gelijkmatige verdeling. Men hoeft geen ervaren spuiter te zijn en kan de ogen er bij dicht houden. Hoe lastiger de vorm hoe groter de besparing aan tijd tot wel 80%.

* Gelijkmatige verdeling van de verf op alle punten van het product.

Door het elektrostatische effect verlaten de verfdeeltjes het pistool met een gelijk polige lading waardoor deze zich onderling afstoten en in de lucht optimaal verdelen.

Deze verfdeeltjes worden door het gehele oppervlak van het tegenpolig te spuiten product aangetrokken waardoor een gelijkmatig verdeelde laklaag ontstaat. Vooral op de scherpe kanten waar de verf normaal “afgeblazen” wordt ontstaat een goede dekking c.q. laagdikte.

* Lage reiniging en onderhoudskosten.

Doordat weinig verfnevel vrij komt kunnen de onderhoudsperiodes voor het wisselen van de filters van de afzuiging worden verlengd waardoor de reiniging en onderhoudskosten verminderen.

* Vermindering uitstoot van verdunning, verbetering van de werkplek.

Er wordt minder verfnevel veroorzaakt waardoor personeel en milieu minder worden belast door de uitstoot van oplosmiddelen. Extra voordelen worden geboden met verwarmd spuiten.

* Ergonomische uitvoering.

Het ontwerp van de GM 5000 is er met zijn zeer geringe gewicht, uitstekende balans en geringe trekker kracht speciaal op gericht om vermoeidheid bij de gebruiker te reduceren. Met een robuust ontwerp leent het pistool zich voor intensief gebruik, ook in explosiegevoelige omgevingen.

* Optimaal bedieningsgemak.

Er zijn drie verschillende besturingskasten. Op de universele kast VM 5000 kunnen de parameters in de vorm van spanning en stroomsterkte als keuzerecept worden ingesteld en op het pistool GM 5000 worden geselecteerd. Bij het spuiten van holle ruimtes die men door het effect van de “Kooi van Faraday” moeilijk kan raken, kan de voeding worden uitgeschakeld zodat de lak door middel van lucht geforceerd in deze ruimte geblazen kan worden. Een duidelijke bediening middels een LED-indicatie geeft aan wanneer bijvoorbeeld de aarding van de onderdelen, de afstand tot het voorwerp of de lakweerstand gecontroleerd moet worden. Er is zelfs een speciale slangenset voor lakken met een lage weerstand om deze toch elektrostatisch te kunnen spuiten.

De GM 5000 serie voldoet aan de CE-norm en de norm Atex Zone 1.